miercuri, 21 aprilie 2010

Cura de slabire cu mere si lamaie

Dietele pe baza de fructe nu numai ca revitalizeaza organismul, insa mentin si silueta. Acestea sunt doar doua motive pentru care dieteticienii recomanda fructe precum merele si lamaile in alimentatia zilnica. Sunt doua modalitati ideale de lupta impotriva bolilor, acum, in mijlocul toamnei.

Astfel, specialistii recomanda consumul merelor, sub forma de compot, cu foarte putin zahar, timp de trei zile consecutiv, excluzand orice alta hrana. Cura de mere are rezultate excelente impotriva inflamatiilor intestinului si pentru pastrarea unui ten cat mai curat. Merele crude sunt bune pentru ficat si intestin. Mancate seara, inainte de culcare, dau un somn linistit si odihnitor.

Cura de lamai este recomandata impotriva reumatismului, a gutei si a colicilor de rinichi. Se va bea zeama cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dintilor cu acidul sucului de lamaie. Se va incepe cu zeama unei lamai si se va mari, treptat, doza daca stomacul o suporta. Cura dureaza 21 de zile si se pot manca pana la 4-5 astfel de fructe pe zi, pentru a cobori apoi, treptat, numarul lor. Pentru curatarea tenului, cura este mai putin aspra, iar daca stomacul nu suporta zeama, se va bea in fiecare seara o ceasca de apa calda indulcita, in care se va stoarce zeama unei lamai.