marți, 13 aprilie 2010

Cura de slabire Crono

Principiul pe care se bazeaza regimul creat de medicul Simon Delabos este urmatorul: corpul uman functioneaza dupa un ritm propriu si trebuie sa tinem seama de necesitatile lui naturale care variaza pe durata unei zile.

Dieta hipocalorica ce ofera o foarte mare libertate, putand fi consumate absolut toate alimentele, regimul Crono, are din ce in ce mai multi adepti. Principala conditie este sa mancam la ora potrivita. Este de preferat sa mancam mai mult dimineata si la pranz, pentru ca seara grasimile sunt stocate mai usor. Daca vom urma acest regim se consuma in jur de 1400-1500 kcalorii pe zi. Acest lucru permite scaderea in greutate, mai repede pentru barbati, si putin mai greu pentru femei. Daca il urmam, regimul ne poate impune o schimbare radicala a obiceiurilor alimentare.

Micul dejun
Fiind cea mai importanta masa din zi, trebuie sa fie o baza nutritionala solida: 100 g branza, 70 g paine, 20 g unt si o bautura necalorica fara zahar (ceai, infuzie plante).

Masa de pranz
Trebuie sa contina o cantitate apreciabila de proteine. Trebuie consumata carne alba de pasare, pregatita la gratar si cu garnitura (salata mixta sau orez).
Nu uitati! Fara aperitiv, paine sau desert.
Gustare usoara intre pranz si cina
Trebuie sa luati o gustare tonica, cu cel putin 4 ore inainte de cina si trebuie sa contina fructe proaspete sau un suc de fructe.

Cina

Trebuie sa contina, la fel ca si pranzul, un singur fel de mancare si amintiti-va: fara paine si desert! Mancati peste si un bol de legume verzi.

Contraindicatii:
Nu urmati acest regim daca aveti probleme cardiovasculare, si daca aveti colesterolul ridicat inlocuiti untul cu margarina.